Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Završena BH sedmica inženjerstva

Završena BH sedmica inženjerstva
Inovacije i pametne tehnologije bile su u fokusu Treće sedmica BH inženjerstva koja se održala u hibridnom obliku u Tuzli, a trajala je od 09. do 16. decembra. 2020. godine.

Centralni dan održan je 11. decembra pod nazivom SMART FUTURE: Smart City & Green Deal u BiH. Program je obilježio ovaj konferencijski dio u kojem je učestvovalo na desetine govornika koji se nalaze širom svijeta, a jedan od govornika je bio i direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

Treću sedmica BH inženjerstva je otvorio panel na temu FinTech Industries u organizaciji BH Futures Foundation, na kojoj su iskusni govornici iz svijeta digitalnog bankarstva razgovarali o konceptu novih kripto valuta, nematerijalnom novcu i sl.

Drugi dan bio je posvećen pametnim tehnologijama preko pametne mobilnosti, a razgovarno je i uvijek aktuelnoj temi saobraćajne kulture koja je bila i oblast u okviru koje su se srednjoškolci iz TK nadmetali za pehar u kvizu znanja. Ostalih dana razgovarano je o robotici, vještačkoj inteligenciji, energetici, te sferi softwara i gaminga.

BH sedmica inženjerstva i ove godine okupila je veliki broj eminentnih profesora, inovatora, poduzetnika u organizacionom odboru, te spajila bh. akademsku zajednicu sa akademskom zajednicom dijaspore.