Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461
UPFBIH Press Clipping - 15.03.2018. godine
U Skenderiji svečano otvoren sajam "Interio"
Kako je istaknuto, tokom 35 godina održavanja, ova međunarodna specijalizovana sajamska manifestacija se potvrdila kao nezaobilazno mjesto za prezentaciju proizvoda i usluga brojnih bosanskohercegovačkih i stranih kompanija i povod okupljanja stručnjaka, poslovnih ljudi i krajnjih korisnika iz BiH i inostranstva.
FAKTOR 14.03.2018.
Gostovanje: Poslodavci kritizirali vlast, otvoreno za TV1 Adnan Smailbegović
Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine ocijenio je neprihvatljivim nefunkcioniranje i nerad Vlade i Parlamenta FBiH.
TV1, Dnevnik, 14.03.2018.
UO Udruženja poslodavaca FBiH poziva Vladu i Parlament FBiH da rade
Napominju da je od početka 2018. godine održano 10 sjednica Vlade FBiH, od čega je šest bilo hitnih, na kojima je obično razmatrana jedna ili dvije tačke dnevnog reda, koje su se ticale finansiranja ili položaja i prava državnih uposlenika. Posljednja sjednica Vlade FBiH održana je 22. februara, prije više od 20 dana, dok je posljednja redovna sjednica Vlade FBiH održana prije više od mjesec i po.
AVAZ 14.03.2018.
Prilog: 'Centrotrans' i Gavrankapetanović dobitnici Šestoaprilske nagrade
Gradsko vijeće Grada Sarajeva odlučilo je na sjednici da će "Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva" za 2018. godinu iz oblasti privrede dodijeliti kompaniji "Centrotrans Eurolines", a za oblast nauke i obrazovanja profesorici Tatjani Ljujić Mijatović.
FTV, emisija Federacija danas 14.03.2018.
UIOBiH prikupila 16,6 miliona KM više nakon izmjene Zakona o akcizama
U februaru 2018. godine Uprava za indirektno oporezivanje BiH je po osnovu putarine za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva iz cijene uvozne i domaće nafte i naftnih derivata (0,25 KM po litri derivata koji se proda ba tržištu BiH) prikupila 25,8 miliona KM.
FAKTOR 14.03.2018.
Hitna sjednica Vlade FBiH zakazana za ponedjeljak
Kako je potvrđeno za FTV, članovi Kolegija ove institucije dogovorili su održavanje sjednice uprkos neriješenim problemima unutar koalicione većine zbog kojih su federalne institucije u zastoju.
FEDERALNA 14.03.2018.
UO Udruženja poslodavaca FBiH poziva Vladu i Parlament FBiH da rade
Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine ocijenio je neprihvatljivim nefunkcioniranje i nerad Vlade i Parlamenta FBiH. U UO UPFBiH smatraju nedopustivim da, iako Vlada i Parlament FBiH nefunkcioniraju, ministri u Vladi i zastupnici i delegati u Parlamentu FBiH za svoj nerad uredno primaju plaće i sve druge prinadležnosti koje im pripadaju.
AKTA 14.03.2018.
Redovi pred šalterima stvar prošlosti, uvodi se elektronički potpis u BiH
Nakon nešto više od deset godina na vidiku je rješenje glede primjene Zakona o elektroničkom potpisu, čija bi primjena u praksi bitno olakšala živote građana, vlasnika privatnih tvrtki te stranih investitora koji su radi rješavanja papirologije danima čekali pred šalterima različitih administrativnih službi, piše Večernji list BiH.
AKTA 14.03.2018.
Udruženje poslodavaca: Ministri i zastupnici u PFBiH za svoj nerad uredno primaju plaće
Podsjećamo da godinama čekamo konačno usvajanje seta reformskih zakona iz oblasti poreza, kojima bi se smanjila opterećenja na rad, suzbila siva ekonomija i omogućilo otvaranje novih radnih mjesta. To je zahtjev poslodavaca, uposlenika, ali i Reformske agende koju su isti ovi članovi Vlade i Parlamenta FBiH usvojili na početku svoga mandata kao program rada
KLIX 14.03.2018.
UO Udruženja poslodavaca ocijenio neprihvatljivim nerad Vlade i Parlamenta
UO UPFBiH, također, poziva članove Vlade i Parlamenta FBiH da prestanu koristiti političke nesuglasice kao opravdanje za nerad i da do kraja svoga mandata časno i pošteno ispunjavaju obaveze koje su preuzeli prihvatajući mandate u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Mjesto ministra, zastupnika i delegata uz prava podrazumijeva i obaveze, a prva od tih obaveza je – rad.
RADIO SARAJEVO 14.03.2018.
Hurtić: Vlada FBiH se ne miješa u izbor novog predsjednika Sindikata
Savjetnik u Vladi FBiH Zlatko Hurtić nakon tvrdnji aktuelnog rukovodstva Saveza samostalnog sindikata BiH da je Vlada FBiH umiješana u izbor novog predsjednika poručuje da su te optužbe smiješne i apsurdne.
KLIX 15.03.2018.
Produžen mandat direktoru Udruženja poslodavaca FBiH Mladenu Pandureviću
Na XIII sjednici Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH, održanoj 13. marta 2018. godine u Sarajevu produžen je mandat direktoru Udruženja Mladenu Pandureviću u trajanju od četiri godine.
POSLOVNE NOVINE 14.03.2018.