Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

UPKS pomaže opremanje Centra za rad za djecu sa poteškoćama u razvoju

UPKS pomaže opremanje Centra za rad za djecu sa poteškoćama u razvoju
Na poziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića, predstavnici Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo održali su sastanak sa načelnikom i predsjednicom Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri" Aidom Hrnjić.

Općina Centar je finansijski podržala rad Udruženja i ustupila prostor na korištenje na duži period. Međutim, kako bi se prostor prilagodio i adekvatno opremio, odnosno prilagodio radu sa djecom sa poteškoćama u razvoju, neophodna su finansijska sredstva koja će obezbjediti članice Udruženja poslodavaca kao  društveno odgovorne kompanije koje nesebično pomažu i sudjeluju u ovakvim i sličnim projektima. Udruženje poslodavaca KS će pomoći u opremanju Centra za rad za djecu sa poteškoćama u razvoju i osigurati bolji i sretniji rad, kao i boravak članovima Udruženja.

Predstavnici UPKS su odali priznanje načelniku Mandiću i predsjednici Udruženja na inicijativi i angažmanu kako bi se realizovao ovaj hvale vrijedan projekat i dala jednaka prilika za rast i učenje svoj djeci da lakše prevaziđu izazove sa kojima se svakodnevno susreću kao i da se osigura lakši i sretniji boravak djece u novom Centru koji će zadovoljavati europske standarde.

"Nadamo se da ćemo na ovaj način barem malo pridonijeti buđenju socijalno društvene odgovornosti svakog pojedinca i pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije" istakli su predstavnici Udruženja poslodavaca KS.

U ovom Centru svaki radni dan od 9 do 17 sati u radu sa djecom sa poteškoćama u razvoju se potiču njihove adaptivne i socijalne sposobnosti i konceptualne vještine kroz edukativne i socijalne rehabilitacije korisnika. Također je u Centru uključeno redovno vježbanje s ciljem poboljšanja psiho-fizičkih funkcija, te razne terapije: logopedska, senzorske integracije, muzička, likovna, fizikalna, radna itd.