Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

UPFBiH i UGP zajedničkim aktivnostima do boljih uvjeta za poslovanje

UPFBiH i UGP zajedničkim aktivnostima do boljih uvjeta za poslovanje
U prostorijama Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) održan je 22. maja 2019. godine sastanak predstavnika UGP-a i Udruženja poslodavaca FBiH. UGP su predstavljali predsjednik Ivan Pavković i sekretar Stjepan Bago, a UPFBiH direktor Mladen Pandurević i pravnica Jasmina Kurspahić.

Tema sastanka bila je Inicijativa UPFBiH o izmjenama i dopunama zakona i pravilnika čije usvajanje bi rezultiralo rasterećenjem privrede i stvaranjem povoljnijeg poslovnog okruženja u BiH. Navedena Inicijativa je prihvaćena od strane Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na tematskoj sjednici održanoj početkom aprila u Sarajevu i upućena je Vladi FBiH na očitovanje i dostavu Parlamentu na usvajanje u roku od 60 dana.

Predstavnici UGP-a su dali podršku Udruženju poslodavca FBiH i njihovim inicijativama za konkretnim izmjenama i dopunama zakona.

Na sastanku se razgovaralo i o daljnjim zajedničkim aktivnostima po pitanju Inicijative, kao i o mogućnostima organizacijske povezanosti ovim dviju srodnih udruženja, a sve u cilju zajednčkih aktivnoasti po pitanju stvaranja povoljnih uvjeta za poslovanje u BiH.

Rasterećenje privrede i povoljniji uvjeti poslovanja nam je zajednički cilj, a do njega možemo doći samo zajedničkim i konkretnim prijedlozima i aktivnostima koje ćemo poduzimati prema tijelima javne uprave na svim razinama u ovoj državi, zaključak je ovog sastanka.