Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Tematska sjednicu UO UPKS: "Razgovor sa premijerom i članovima Vlade KS o prioritetnim aktivnostima vezanim za privredu u KS"


  Srijeda, April 26. 2023

  15:00 h


Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo održat će tematsku sjednicu Upravnog odbora Udruženja poslodavaca KS "Razgovor sa premijerom i članovima Vlade Kantona Sarajevo o prioritetnim aktivnostima vezanim za privredu u Kantonu Sarajevo".

Tematska sjednica će se održati u prostorijama Inside Business Centra, adresa Džemala Bijedića 202, 26.04.2023. godine (srijeda), sa početkom u 15:00 sati.

Na sjednici će se razgovarati o tržištu radne snage, izmjenama i dopunama postojećih i donošenje novih propisa, odnosno o Zakonu o Ekonomsko-socijalnom vijeću KS, Zakonu o dualnom obrazovanju, izmjenama Pravilnika o djelatnostima obaveznih članova Turističke zajednice KS i naknada za usluga prikupljanja i odvoza smeća, kao i o ukidanju i smanjenju parafiskalnih nameta.

Prisustvo tematskoj sjednici, izuzev članova Upravnog odbora, potvrdili su i premijer Vlade KS Nihad Uk, ministar privrede KS Zlatko Mijatović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Enda Pavić-Pečenković, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević, ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović i ministar finansija Emir Dedović.

Arhiva