Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Stipendije za praksu u Njemačkoj 2018. godine

Stipendije za praksu u Njemačkoj 2018. godine

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu nudi program stipendija njemačke privrede za 2018. godinu.

Cilj Programa stipendija njemačke privrede za 2018. godinu na njemačkom i engleskom jeziku je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.

Program stipendija njemačke privrede se sprovodi po dvanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguće do 13.11.2017. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org.

Flyer na njemačkom jeziku

Flyer na engleskom jeziku