Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Predsjedavajuća Bradara s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH

Predsjedavajuća Bradara s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara održala je 17. jula 2018. godine sastanak s čelnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanon Smailbegovićem, predsjednikom i Mladenom Pandurevićem, direktorom Udruženja. Razgovoralo se o konkretnim oblicima saradnje s ciljem pobošanja poslovnog okruženja u Federaciji BiH.

Nakon što su na nedavnom sastanku s predsjedavajućom Bradarom  predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH iznijeli svoje prijedloge izmjena Poslovnika o radu Parlamenta Federacije BiH, na današnjem su sastanku predsjedavajuću Bradaru upoznali su s incijativama Udruženja za izmjene i dopune pet zakona: Zakona o izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sustavima, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji poduzeća, Zakona o izmjeni Zakona o cestovnom prijevozu Federacije BiH te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Predsjedavajuća Bradara istaknula je kako će podržati svaku inicijativu čiji je cilj dobiti što kvalitetnije i provodivo zakonsko rješenje. Posebno se to odnosi na zakone čija bi primjena trebala ubrzati razvoj privrede i potaknuti otvaranje novih radnih mjesta.