Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Sastanak predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH i Privredne komore FBiH

Sastanak predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH i Privredne komore FBiH

U prostorijama Privredne/gospodarske komore FBiH 16. maja 2018. godine održan je sastanak predsjednika Privredne komore Federacije BiH, Mirsada Jašarspahića i saradnika, sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Mladenom Pandurevićem.

Na sastanku se razgovaralo o najznačajnijim privrednim temama kao i zajedničkim aktivnostima koje su vođene prethodnih nekoliko mjeseci.

Kada je u pitanju donošenje novih Zakona o doprinosima FBiH i Zakona o porezu na dohodak FBiH, dogovoren je dalji zajednički angažman u cilju donošenja zakonskih rješenja koja će biti podrška privlačenju novih investicija i razvoja privrede.

Također, govorilo se i o statusu inicijativa i prijedloga koji su dostavljeni nadležnim institucijama od stane P/G K FBiH i UPFBiH. U cilju poboljšanja ambijenta i podrške razvoju privrede razgovarano je i o zajedničkim aktivnostima koje će se i u narednom periodu voditi prema nadležnoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.