Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Sarajevski energetski forum


  Utorak, Juni 20. 2023

  08:30 h


Sarajevski energetski forum – SEF (Sarajevo Energy Forum) održat će se od 20. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži, a u organizaciji Fondacije Solarna akademija i partnera i pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Forum će okupiti eksperte, investitore, razvojne menadžere, proizvođače opreme, predstavnike građevinskih kompanija, regulatore, aktere iz akademske zajednice, energetskih kompanija, prenosnih kompanija, javnih preduzeća, te predstavnike vlasti i institucija iz Bosne i Hercegovine, regije i Evropske unije, kao i civilnog društva i medije.

Ovo će biti sjajna prilika da glavni grad naše države, nakon Sarajevo Film Festivala i Sarajevo Biznis Foruma, dobije prestižni međunarodni forum kojem je u fokusu jedno od najvažnijih pitanja naše sadašnjosti i budućnosti – energija.

Tema foruma korespondira ubrzanom zaokretu EU prema energetskoj tranziciji i obnovljivim izvorima energije, što je i obaveza zemalja u regiji koji su kandidati za članstvo u EU, a što je dodatno determinirano i ratom u Ukrajini.

Sastavni dio SEF 2023 biće i Sajam izlagača gdje će se učesnici moći upoznati sa najnovijim dostignućima u oblasti pružanja usluga razvoja projekata iz OIE, ugradnje i održavanja opreme i savremenih rješenja elektrana za kućanstva i privredu, kao i automobilnosti, te rješenja za punionice električnih vozila i mogućnosti finansiranja projekata.

Nema sumnje da će Sarajevo i naša država ovim skupom dobiti bitan i respektabilan forum koji će znati odgovoriti na sve izazove moderne energetske tranzicije i dati jasne smjernice kako potencijale energije pretvoriti u šansu za ekonomski razvoj BiH i Jugoistočne Evrope.

Za više informacija i za rezervaciju za učešće na ovom prestižnom forumu, možete kontaktirati na e-mail: registracija@sef.ba i info@sef.ba
 

Arhiva