Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Predstavnica UPFBiH prisustvovala Skupštini Unije poslodavaca Srbije

Predstavnica UPFBiH prisustvovala Skupštini Unije poslodavaca Srbije
Po pozivu Unije poslodavaca Srbije, sekretar Udruženja poslodavaca FBiH Mersiha Jusić učestvovala je na XVIII sjednici Skupštine ovog udruženja pod nazivom „Socijalni dijalog i digitalizacije". Skupština je održana 15. novembra 2018. godine, a prisusvovali su joj visoki predstavnici Vlade Republike Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija, partnerskih poslovnih organizacija, organizacija zaposlenih, brojni domaći i strani investitori i drugi uvaženi gosti.

Svečani dio sjednice Skupštine otvorio je Miloš Nenezić predsjednik Unije poslodavaca, istakavši značaj socijalnog dijaloga u svim aspektima poslovanja. Predsjednik se osvrnuo i na problem odliva radne snage iz Srbije i prekvalifikaciju kadrova prema potrebama posodavaca. Posebnu pažnju Unija će usmjeriti na zakone i uredbe, sistem obrazovanja i dijalogu sa socijalnim partnerima u cilju suzbijanja sive ekonomije.

U radnom dijelu sednice Skupštine, u kome su učestvovali članovi Predsjedništva Unije poslodavaca Srbije i članovi Unije poslodavaca Srbije, izabran je predsjedavajući Skupštine Dragan Mijanović, usvojen je Izvještaj o radu i plan Unije poslodavaca Srbije, usvojen je Finansijski izvještaj i dat je prijedlog novog statuta. Direktor Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković istakao je da je od početka godine Unija dobila 350 novih članova od kojih su neki NIS, Merkator, Aerodrom Nikola Tesla, kompanija „Agent Plus" i ostala mala i srednja preduzeća koja su od velikog značaja za Uniju.