Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Udruženje poslodavaca Federacije BiH sa Draganom Čovićem

Udruženje poslodavaca Federacije BiH sa Draganom Čovićem
Osiguravanje povoljnijih uvjeta poslovanja, privlačenje više investicija, uvođenje novih tehnologija i otvaranje novih radnih mjesta samo su neke od tema koje je delegacija Udruženja poslodavaca Federacije BiH danas prezentirala u razgovoru s predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Draganom Čovićem.

Na održanom sastanku također je razgovarano o konferenciji „Inicijativa 20+5+6", koju Udruženje poslodavaca FBiH organizira početkom septembra, te o izmjenama, dopunama i novim zakonskim rješenjima koje je rukovodstvo Udruženja uputilo prema Vladi i Parlamentu FBiH.

Delegacija Udruženja poslodavaca Federacije BiH predvodio je Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja.

Udruženje poslodavaca Federacije BiH sa svojim partnerima organizira konferenciju „Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive ekonomskog razvoja", 04. septemba 2019. godine u Mostaru. Konferecija se odvija pod pokroviteljstvom Delegacije Europske unije u BiH.

Sudjelovanjem više od 200 privrednika na konferenciji, uz dijalog s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, delegacija Udruženja poslodavaca Federacije BiH očekuje pozitivan ishod te približavanje stavova vezano uz probleme s kojima se susreću poslodavci u Federaciji BiH.
 
"Inicijativa 20+5+6”, kako je naglašeno, govori o setu izmjena i dopuna ili novih zakonskih rješenja koje je Udruženje poslodavaca FBiH pripremila u saradnji sa stručnjacima i dostavila Vladi i Parlamentu FBiH. Inicijativa govori o snažnom angažmanu za izmjene određenih zakona kako bi se rasteretila privreda, otvorile mogućnosti za povećanje plaća i zapošljavanje novih radnika.
 
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović podržao je poslodavce te nastojanja koja se provode kako bi se rasteretila privreda, ali i pružila prilika za otvaranje novih radnih mjesta te stvaralo pozitivna atmosfera za sve privrednike.