Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Potrebno usvojiti inicijative UPFBiH za poboljšanje poslovnog ambijenta

Potrebno usvojiti inicijative UPFBiH za poboljšanje poslovnog ambijenta
Predstavnici UPFBiH Mersiha Jusić i Husein Al-Baldawi su 8.1.2021. godine održali sastanak s direktoricom Vijeća stranih investitora (FIC) Sanjom Miovčić i generalnim sekretarom Američke trgovačke komore u BiH (AmCham) Nedimom Hamzićem na temu "Medijska kampanja za unapređenje poslovnog ambijenta”.

Održiv i ubrzan ekonomski rast, veća konkurentnost privatnog sektora i bolje poslovno okruženje su ciljevi kojima teži cjelokupno bh. društvo, što je ujedno zajednički interes ove tri organizacije koje žele preuzeti svoj dio tereta i dati doprinos u procesu poboljšanja trenutnog ekonomskog stanja u BiH i oporavka ekonomije od negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Udruženje poslodavaca FBiH je s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta pripremilo oko trideset prijedloga novih, kao i izmjena i dopuna postojećih zakonskih rješenja koji su podijeljeni u četiri grupe: javni prihodi, privreda, rad i zapošljavanje i zdravstvo. Na sastanku je dogovoreno da će UPFBiH, AmCham i FIC sprovesti sveobuhvatnu medijsku kampanju koja ima za cilj upoznavanje šire društvene zajednice sa prijedlozima UPFBi, odnosno da su predložene inicijative od općeg društvenog interesa.

Istaknuta je nužnost usvajanja predloženih zakonskih rješenja s ciljem ubrzanja oporavka bosanskohercegovačke ekonomije pogođene pandemijom COVID-19.