Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Održana sjednica UO Grupacije poslodavaca ZE-DO kantona

Održana sjednica UO Grupacije poslodavaca ZE-DO kantona
U prostorijama Grupacije poslodavaca ZE-DO kantona 16. oktobra 2018. godine održana je sjednica Upravnog odbora na kojoj su članovi UO razmatrali aktuelnu problematiku Grupacije i poslodavaca općenito.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sjednice, prisutni su konstatovali da bi istaknuti poslodavci ovog kantona, uvažavajući njihovo znanje i iskustva, trebali u svojstvu gosta prisustvovati sjednicama. Istima će, kao i predsjednici Skupštine Grupacije, ubuduće biti upućivani pozivi za sjednice.

Dogovoreno je da će pojedinačni problem poslodavca biti uopšten i razmatran, te kao takav biti upućen nadležnim vlastima na rješavanje, a kako bi rješenje bilo primjenjeno na sve poslodavce iz te djelatnosti i na korist šire društvene zajednice.

Također, Grupacija poslodavaca ZE-DO kantona će upututi zahtjev ESV-u ZDK za dostavu potrebnih informacija za konkurs za izbor članova Nadzornog ili Upravnog odbora Fonda zdravstvenog osiguranja ZDK i Kantonalnog zavoda za zapošljavanje radi predlaganja članova iz reprezentativnog Udruženja poslodavaca FBiH, odnosno Grupacija poslodavaca ZDK.

Članovi Upravnog odbora su razgovarali i o članarinama, te je zaključeno da će se u narednih deset dana poduzeti aktivnosti za naplatu članarina kako bi se rad Grupacije odvijao nesmetano.

Također, sjednica je iskorištena i da se članovi UO upoznaju sa novim sekretarom Grupacije poslodavaca ZDK Huseinom Al-Baldawijem.