Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Održana sjednica UO Grupacije poslodavaca ZDK pri UPFBiH

Održana sjednica UO Grupacije poslodavaca ZDK pri UPFBiH
Na sjednici Upravnog odbora Grupacije poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBiH, održanoj 20. juna 2019. godine, članovi su nakon usvajanja Izvještaja o radu Grupacije za prvih pet mjeseci 2019. godine, razgovarali o izmjeni zakonskog okvira kojom bi se omogućilo učešće predstavnika Grupacije poslodavaca ZKD u nadzornim i upravnim organima Zavoda za zdravstveno osiguranje ZDK i Zavoda za zapošljavanje ZDK. Grupacija će tražiti od Vlade ZDK da se sprovede zaključak sa sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća ZDK kojim se traži da predstavnici Grupacije ZDK budu u pomenutim tijelima, te će tražiti sastanak sa premijerom Vlade ZDK kako bi se raspravljalo po ovom pitanju.

Nadalje, Grupacija poslodavaca ZDK će poslati dopise s protestnom notom Vladi FBiH i Vladi ZDK u kojima će se tražiti smjena odgovornih lica i najava tužbe protiv Cesta FBiH ukoliko se problem tunela Vranduk adekvatno ne riješi , kao i saopštenje za medije.

Također, na sjednici je donesen zaključak da se redovna godišnja sjednica Skupštine Grupacije poslodavaca održi u drugoj polovini septembra 2019. godine.