Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Održana sjednica UO Grupacije poslodavaca za djelatnost metalne industrije

Održana sjednica UO Grupacije poslodavaca za djelatnost metalne industrije

U prostorijama Udruženja poslodavaca FBiH 05. oktobra 2017. godine održana je II sjednica Upravnog odbora Grupacije poslodavaca za djelatnost metalne industrije pri Udruženju poslodavaca FBiH sa sljedećim Dnevnim redom:

1. Razrješenje predsjednika UO i imenovanje novog predsjednika UO Grupacije;

2. Razrješenje potpredsjednika UO i imenovanje novog potpredsjednika UO Grupacije:

3. Razmatranje Prijedloga sporazuma o produženju KU za djelatnost metalne industrije Sindikata metalaca FBiH i zauzimanje stavova Grupacije vezano za KU za djelatnost metalne industrije;

4. Informacija o Zakonu o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima;

5. Tekuća pitanja.

Na sjednici je imenovana Snježana Dropuljić iz Aluminija Mostar za novu predsjednicu Upravnog odbora Grupacije i Sonja Šarevska iz ArcelorMittala za novu potpredsjednicu UO.

Članovi Upravnog odbora, u skladu sa Dnevnim redom, zauzeli su stav o Kolektivnom ugovoru za djelatnost metalne industrije.

Na sjednici je Stručna služba Udruženja poslodavaca FBiH informisala članove UO Grupacije o aktivnostima Udruženja u vezi sa nacrtima zakona o dohotku i doprinosima. Članovi UO su također istakli gorući problem zloupotrebe bolovonja, te poručili da se ova problematika, izmjenom zakona, treba što hitnije riješiti. Pored navedenih tema, Upravni odbor je raspravljao i o ostalim temama i problemima sa kojima se susreću metalna industrija.