Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Nova članica UPFBiH - MBA Centar d.o.o.

Nova članica UPFBiH - MBA Centar d.o.o.
MBA Centar d.o.o. Sarajevo je preduzeće osnovano 1992. godine. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja pekarskih i slastičarskih proizvoda, kao i proizvodnja jufke i pita. Proizvodi MBA Centra d.o.o. su, između ostalih, Bavarski MBA hljeb, Švicarski MBA hljeb, Švedski MBA hljeb, Velešićki hljeb, Zlatni tost, a od peciva poznati su po Kraljevskom i Kraljevskom kukuruznom pecivu, Rezanom hot-dog pecivu i Rezanom hamburger pecivu, te torta Filadelfija koja je jedinstvenog okusa. Osim toga, MBA Centar je vrlo uspješan u pripremi cateringa - kanapea i minjona ili gotovih jela za male ili velike događaje, a obezbijeđeno je i posluživanje ukoliko to kupac želi.

MBA Centar se bavi i ugostiteljstvom, a gotova ili a'la carte jela nude u objektima - Maloprodaja Slatko i Slano u Velešićima, Restoran Slatko i Slano Socijalno i Restoran Slatko i Slano Vogošća.

Uspjeh MBA Centra je omogućilo oko stotinjak uposlenih, a mnogi od njih su od samog početka. Poslovni i proizvodni centar je smješten u Vogošći na lokaciji površine 6.000 m2. Proizvodnja je organizovana u modernoj proizvodnoj hali površine 2000 m2, koja je opremljena savremenim tehnološkim linijama: automatizovanom linijom za pečenje i pakovanje, automatizvoanom linijom za proizvodnju jufke i pita, automatskim pogonom za doziranje brašna i aditiva, itd.
 
Više o kompaniji na linku.