Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Međunarodna stručna konferencija: Zbrinjavanje i upravljanje otpadom


  Srijeda, Decembar 08. 2021

  11:00 h


Općina Bosanska Krupa i JKP "10. Juli" organizuju Međunarodnu stručnu konferenciju na temu "Zbrinjavanje i upravljanje otpadom". Konferencija će se održati 08.12.2021. godine sa početkom od 11:00 sati u Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa.

Konferencija će okupiti domaće i međunarodne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom na području zbrinjavanja i upravljanja otpadom.

Učesnici će kroz panel diskusije i prezentacije podijeliti svoje znanje i iskustvo, te prezentirati konkretne modele rješavanja problema zbrinjavanja i upravljanja otpadom koji su realni i relativno brzo ostvarivi.

Prateći ideju da otpad nije smeće nego energetska sirovina za proizvodnju savremenih goriva, učesnici Konferencije će se takođe osvrnuti na globalne probleme u kontekstu Bosne i Hercegovine, Unsko-sanskog kantona i Bosanske Krupe, uključujući, između ostalog, kako i na koji način upravljati i sortirati otpad, kako kreirati sistem održivog upravljanja otpadom, kako iskoristiti energetski potencijal otpada, te koji su to energenti budućnosti.

Arhiva