Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Konferencija: Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja


  Utorak, Juni 12. 2018

  09:30 h


Kancelarija Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini i Ambasada Švedske imaju zadovoljstvo pozvati Vas na Konferenciju: Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja koja se održava12. juna 2018. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

cid:image001.png@01D3F671.B91980B0

Konferencija predstavlja platformu za promoviranje ciljeva održivog razvoja i podizanje svijesti o izuzetno važnoj ulozi preduzeća u njihovom ostvarivanju. Učesnici konferencije će se osvrnuti na globalne teme u kontekstu Bosne i Hercegovine, uključujući, između ostalog, i odgovorno upravljanje resursima i zaštitu okoliša, etično poslovanje, otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i njihov uticaj na imidž i konkurentnost preduzeća. Tokom konferencije će se također razgovarati i o pitanjima korporativne društvene odgovornosti, jednakim mogućnostima i rodnoj ravnopravnosti. Cilj konferencije je predstaviti iskustva švedskih i bh. preduzeća koja posluju u skladu s ciljevima održivog razvoja, ostvarujući tako veći rast, uz smanjenje poslovnih rizika.  

Na konferenciji koju će otvoriti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, gospodin Mirko Šarović, gospodin Johannes Oljelunda, generalni direktor za međunarodnu razvojnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske i gospođa Sezin Sinanoglu - rezidentna predstavinca UN-a u Bosni i Hercegovini, očekuje se učešće više od 300 predstavnika privatnog sektora, javnih institucija, poslovnih udruženja i razvojnih agencija, akademske i međunarodne zajednice.

Na konferenciji će također učestvovati i njegova ekselencija ambasador Anders Hagelberg, kolege iz Švedske razvojne agencije (Sida) u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici švedskog poslovnog sektora u ulozi glavnih govornika:

  • Saša Bešlić, šef održivog poslovanja Nordea,
  • Katarina M Eriksson, viša projektna menadžerica, Program hrana za razvoj, Tetra Laval,
  • Susanne Sweet, Ekonomski fakultet u Štokholmu,
  • Daniel Paska, direktor Programa tehnologija za dobrobit, Ericsson.

Uvodnu prezentaciju će održati Ola Rosling, direktor Gapminder fondacije i jedan od globalno najcjenjenijih motivacionih govornika i analitičara. Više informacija na linku

Kako biste osigurali svoje učešće, iskoristite priliku za ranu registraciju ovdje. Više informacija o konferenciji možete pronaći ovdje.


Arhiva