Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

ILO će nastaviti podržavati Udruženje poslodavaca FBiH

ILO će nastaviti podržavati Udruženje poslodavaca FBiH
Specijalni predstavnik Međunarodne organizacije rada za poslodavačka pitanja Iulia Durmea, 25. juna 2019. godine posjetila je Udruženje poslodavaca FBiH i sa direktorom Mladenom Pandurevićem i stručnom službom razgovarala o aktivnostima Udruženja i implementiranim projektima koje Udruženje provodi uz finansijsku pomoć ILO-a.  

"Imala sam jako interesantan sastanak sa uposlenima u UPFBiH. Razgovarali smo o misiji i viziji Udruženja, članstvu, servisima koje nude članstvu, planovima za budućnost, glavnim aktivnostima, ali i najvećim izazovima sa kojima se susreću", kazala je Durmea.

Udruženje poslodavaca FBiH je u proteklom periodu, uz podršku ILO-a, implementiralo projeakt "Zakonodavna regultiva", a u fazi implementacije je i projekat "Pružanje pravne pomoći članicama UPFBiH".

"Međunarodna organizacija rada je spremna podržati Udruženje jer prepoznajemo vrijednost ove organizacije. Dva projekta koja se trenutno implementiraju su dva vrlo ambiciozna projekta i nadamo se da će ovi projekti biti održivi u budućnosti. Danas smo razgovarali i o mogućim budućim projektima. ILO će i iduće godine sigurno podržati organizaciju da implementira neke od tih aktivnosti", istakla je Durmea.