Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Energetski samit 2023 u Bosni i Hercegovini


  Srijeda, April 26. 2023

  09:30 h


Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID), kroz Projekat asistencije energetskom sektoru (USAID EPA), Britanska ambasada Sarajevo, Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na Energetski samit 2023 u Bosni i Hercegovini, koji će se održati od 26. do 28. aprila 2023. godine u Grand Hotelu Neum i Zooma (link u pozivu).

Na Energetskom samitu 2023. u Bosni i Hercegovini održat će se panel diskusije i sporedni događaji o različitim temama vezanim za energetsku tranziciju u državi. Panelisti će diskutovati o ulogama poslovnih subjekata, građana i kreatora politike u tranziciji ka čistoj energiji, i prikazati inovativne ideje i modele koji već ostvaruju utjecaj. Na Samitu će se također obrađivati važne teme kao što su Nacionalni plan za energiju i klimu, utvrđivanje cijene ugljika, podrška pravednoj tranziciji regiona bogatih ugljem, poboljšanje cyber sigurnosti u energetskom sektoru, neophodnost ulaganja u energetsku efikasnost stambenih zgrada i promocija e-mobilnosti kao održive opcije transporta. Cilj ovogodišnjeg Samita je promoviranje prakse održive energije i podrška razvoju zelene ekonomije u Bosni i Hercegovini.

Potvrditi učešće možete registracijom na sljedeći link: REGISTRACIJA ili na e-mail: info@usaidepa.ba najkasnije do 17. aprila 2023. godine. Za sva eventualna pitanja možete kontaktirati na telefon: +387-33-251-820.

Organizatori će osigurati ručak i večeru za učesnike Samita, a učesnici sami snose troškove transporta i smještaja u hotelu. Cijena noćenja za učesnike Samita iznosi 150,00 KM.

Organizatori mole da izvršite rezervaciju smještaja na e-mail: prodaja@hotel-neum.com ili na telefon +387-36-886-078. Prilikom rezervacije smještaja, potrebno je napomenuti da ste učesnik Samita. Informacije o Grand Hotelu Neum dostupne su pristupom ovom linku.

Pozivnica
Agenda

Arhiva