Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2019


  Ponedjeljak, Februar 25. 2019

  08:20 h


Ekonomski forum bit će otvoren u hotelu "Holiday" u 9:30 časova.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine se održava već treću godinu zaredom te je do sada okupio više od 1000 učesnika, većinom predstavnika bosanskohercegovačke izvršne vlasti kao i više od 600 predstavnika regionalnih kompanija, diplomatskog sektora i akademske zajednice. Centralna ideja Ekonomskog foruma Bosne i Hercegovine 2019 odnosi se na uspostavljanje platforme za inciranje otvorenog dijaloga između predstavnika poslovne zajednice, akademije kao i kreatora ekonomskih politika u našoj zemlji. Zbog toga nastojimo pružiti naš doprinos razvijanju snažnijih veza između različitih interesno – uticajnih strana koje dijele zajednički poslovni interes Bosni i Hercegovini što u konačnici treba rezultirati kreiranjem konkretnih prijedloga i smjernica za kreiranje budućih ekonomskih politika.

Organizacijom Foruma Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu želi također dati doprinos društvenoj zajednici, zbog čega će Forum biti otvoren za sve zainteresirane bez plaćanja kotizacije, ali uz prethodnu registraciju.

Misija:
"Ekonomski forum Bosne i Hercegovine" kreira sinergiju djelovanja kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, a sve u cilju oblikovanja atraktivnog poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

"Ekonomski forum Bosne i Hercegovine" je mjesto okupljanja i razmjene mišljenja između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, organizovan od strane Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu. Forum će se baviti svim relevantnim pitanjima koja su od značaja za stanje u Bosni i Hercegovini, počev od makroekonomske politike, sektorske politike, poslovnog ambijenta, konkurentnosti bh privrede i kompanija.

Vizija:
Doprinijeti kreiranju povoljnijeg i atraktivnijeg poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

Ciljevi:

Forum je zamišljen kao otvoreni dijalog između predstavnika poslovne zajednice, akademije te kreatora ekonomskih politika;
Forum treba da pomogne umrežavanju različitih interesnih skupina koje imaju zajednički poslovni interes, te da omogući prostor za prve bilateralne sastanke;
Forum treba da rezultira sa konkretnim prijedlozima i smjernicama koje će biti stavljene na raspolaganje kreatorima ekonomskih politika.

Učešće u Ekonomskom forumu Bosne i Hercegovine 2019 je slobodno od svakog vida kotizacije, uz poziv i obaveznu registraciju.

Arhiva