Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Direktor UPFBiH prisustvovao proslavi Dana nezavisnosti SAD-a

Direktor UPFBiH prisustvovao proslavi Dana nezavisnosti SAD-a
Na poziv ambasadora SAD-a u BiH Michaela Murphyija, direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević prisutvovao je 30.06.2022. godine tradicionalnoj proslavi Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država se, inače, obilježava 4. jula, a ove godine će Sjedinjene Američke Države proslaviti svoj 246. rođendan.

Obraćajući se prisutnima ambasador SAD-a u našoj zemlji Michael Murphy je posebno naglasio da se za demokratiju i slobodu neprestano mora boriti i da izgradnja demokratije, zapravo nikada ne prestaje.

Naglasio je da je proces izgradnje demokratije stalan, da je to proces koji traje, proces usavršavanja i odgovornost koja se prenosi s jedne generacije na drugu.

-Siguran sam da svi prisutni ovdje večeras žele nešto bolje za BiH, inkluzivne zajednice, funkcionalne vlasti, okončanje blokada i nacionalističke retorike, bolje obrazovanje za djecu, radna mjesta zbog kojih će poželjeti da ostanu u ovoj zemlji i grade svoju budućnost ovdje - naveo je Murphy.