Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Direktor i predsjednik UPFBiH na sajmu privrede Tešanj

Direktor i predsjednik UPFBiH na sajmu privrede Tešanj

Međunarodni sajam privrede Tešanj 2018. zvanično je otvoren 10. maja 2018. godine i trajat će do nedjelje, 13.05.2018. godine. Sajam je okupio 200 izlagača, a prostire se na 5.000 kvadrata zatvorenog i 10.000 kvadrata otvorenog prostora.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ambasador Italije u BiH Nicola Minasi i predsjednik Udruženja privrednika Biznis-centar Jelah-Tešanj Senad Brka svečanim presijecanjem vrpce danas su otvorili 14. Sajam privrede Tešanj 2018.

Kako je istakao Zvizdić, rekordan broj izlagača ove godine dokazuje da su organizatori Sajma postigli svoj cilj, a to je da je Sajam u Tešnju postao prepoznatljiv i prestižan.

- Unapređenje bh. ekonomije jedan je od najvažnijih ciljeva svih nivoa vlasti u BiH, a fokus Vijeća ministara u proteklom periodu bio je na promociji naše privrede, jačanju finansijske discipline, boljoj strukturi javnih rashoda, poboljšanju poslovnog ambijenta i većoj konkurentnosti, što je rezultiralo poboljšanjem ključnih ekonomskih parametara, kazao je Zvizdić, dodajući kako u BiH ima prostora za ulaganje u sektore energetike, IT tehnologije, metalne i drvne industrije, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

Posjetioce su pozdravili i predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH, direktor Udruženja poslodavaca FBiH i predsjednik Adanan Smailbegović i predstavnici Udruženja privrednika iz Tešnja. Rukovodioci UPFBiH posjetili su štandove sajma i razgovarali sa predjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrima Vlade FBiH i ostalim zvaničnicima.