Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Besplatan online seminar o ugovorima o slobodnoj trgovini i porijeklu robe


  Četvrtak, Mart 17. 2022

  13:00 h


Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung pozivaju na webinar "Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe", koji će se održati putem Zoom-a 17. marta.

- S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19), najvažnija je zaštita zdravlja i sigurnosti ljudi. Međutim, očuvanje slobodne trgovine veoma je bitno za održavanje funkcionalnim lanaca opskrbe robom do krajnjeg potrošača. Da bi se društvo i privreda što prije počeli da normalno funkcioniraju, Bosna i Hercegovina daje svoj doprinos kroz rad u relevantnim međunarodnim strukturama, u smislu razmatranja trenutne situacije vezane za pandemiju kao i donošenja mjera radi ublažavanja posljedica iste.
 U toku vebinara učesnici će biti informirani o aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima kako bi društvo i privreda što prije počeli da nesmetano funkcioniraju - saopštili su organizatori.

Osim toga, odgovoriće se na pitanja o implementaciji međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini i porijeklo robe u toku i poslije pandemije koronavirusa. Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Učešće na vebinaru je besplatno.

Prijavu na vebinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 15. marta do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup vebinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.
 
Poziv pročitajte OVDJE.

Arhiva