Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Održana online sjednica UO Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo

 Održana online sjednica UO Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo
Na 17. redovnoj sjednici Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo, održanoj 01.septembra 2020. godine putem Zoom platforme usvojen je Prijedlog drugog seta mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica epidemije COVID-19 Udruženja poslodavaca KS”. Usvojeni dokument sadrži prijedlog mjera i aktivnosti za nastavak podrške privrednim subjektima u Kantonu Sarajevo.

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo će dokument uputiti Koordinacionom tijelu Vlade KS, te očekuje od ovo tijelo razmotri prijedloge i iste, nakon rasprave, uputi Vladi na zauzimanje konačnog stava.

Pored toga, Upravni odbor je razmatrao Izvještaj o implementaciji kratkoročnih mjera podrške privredi Kantona Sarajevo. Upravni odbor je usaglasio stavove koje će iznijeti na sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo, koja je zakazana za 02.09.2020. godine, vezane za navedeni Izvještaj.

Upravni odbor je zauzeo i jedinstven stav o pitanju pravednije podjela tereta krize između javnog i realnog sektora u KS o kojoj će se raspravaljati na predstojećoj sjednici Ekonomsko-socijalnov vijeća.