Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

II BH Engineering weeks 2019 bit će održan od 15. novembra do 15. decembra 2019. godine

 II BH Engineering weeks 2019 bit će održan od 15. novembra do 15. decembra 2019. godine
Sastanak povodom održavanja BH Engineering weeks 2019 održan je 24. juna 2019. godine u prostorijama Udruženja poslodavaca FBiH. Na sastanku je dogovoren program BH Engineering weeks 2019 koji će doprinijeti snažnijoj i kvalitetnijoj zajednici inženjera i stručnjaka u BiH i boljoj povezanosti sa industrijom regije i Evrope. Sadržajem i izborom tema, zanimljivim predavanjima i prezentacijama te interakcijom sudionika i predstavnika realnog sektora ovaj stručni i naučni događaj potvrđuje aktuelnost i povezanost proizvodnje, industrije i razvoja gradova i inženjerstva kao najvažnije privredne grane u Bosni i Hercegovini.

Neki od događaja BH Engineering weeks 2019 će biti i međunarodne konferencije, key note, fireside chats, prezentacije, mentoring, te Poster sesije inženjerskih rješenja i ideja.

Realizacija II BH Engineering Weeks na partnerskom nivou provodi se u programskom, izlagačkom i promotivnom segmentu i obuhvata intenzivnu suradnju svih nivoa vlasti države BiH (Vijeće ministara BiH, entiteti, kantoni, gradovi), privrednih komora, Udruženja poslodavaca FBiH, svih udruženja inženjerskih struka, stručne i akademske zajednice i medija.

"Samo umrežavanjem možemo prenositi znanja, poticati inovacije, unaprijediti konkurentnost domaće privrede i obezbijediti održiv i kontinuiran rast države zasnovan na domaćoj pameti i tehnologiji", istakao je direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević.

II BH Engineering weeks održat će se od 15. novembra do 15. decembra 2019. godine u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Bihaću, Brčkom, Zenici i Tuzli pod sloganom: „Povežimo budućnost".