Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Direktor UPFBiH na sastanku sa američkim izaslanikom Palmerom

 Direktor UPFBiH na sastanku sa američkim izaslanikom Palmerom
Američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer stigao je 03. jula 2021. godine u radnu posjetu Bosni i Hercegovini. U sklopu posjete organizovani su brojni susreti američkog izaslanika s bh. dužnosnicima te sa predstavnicima civilnog društva i poslodavačkih udruženja. Palmer se sastao i sa poslovnim liderima iz BiH kako bi razgovarao o poslovnom i ekonomskom prosperitetu i mogućnostima, te kako bi direktno čuo stav poslovne zajednice o inicijativama u različitim industrijama, antikorupcijskim mjerama, regionalnom širenju i rastu.

Direktor Udruženja poslodavaca FBiH Mladen Pandurević prisustvovao je sastanku održanom 04. jula 2021. godine a na kojem se razgovaralo o trenutnoj ekonomskoj situaciji i uticaju pandemije na privredu. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Udruženja banaka BiH, Unije udruženja poslodavaca RS i privrednih komora.

Direktor UPFBiH prisustvovao je sastanku zajedno sa Udruženjem poslodavaca Republike Srpske, Udruženjem banaka Bosne i Hercegovine, Bit Alijansom i Američkom trgovačkom komorom u BiH.