Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

B2B razgovori: Privredna misija "Metalna i drvna industrija u BiH"


  Četvrtak, Oktobar 13. 2022

  09:33 h


Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u četvrtak 13.10.2022 u hotelu Radon Plaza, organizuje Privrednu misiju "Metalna i drvna industrija u Bosni i Hercegovini” sa b2b razgovorima između austrijskih i bosansko-hercegovačkih kompanija. Ovoga puta, iz Austrije će u razgovorima učestvovati osam kompanija.

AMARI AUSTRIA GmbH

AMARI je jedan od najvećih dobavljača poluproizvoda od aluminijuma na europskom tržištu. AMARI trguje valjanim, presovanim i livenim proizvodima renomiranih proizvođača. Kompanija AMARI Austria etablirala se na europskom tržištu kao vodeći ponuđač inovacija i rješenja od aluminija i kompozita.

AMARI Austria Vam jamči besprijekornu implementaciju Vaših projekata, od savjeta o odabiru materijala i mogućnostima obrade, zajedničkog razvoja Vaših ideja o proizvodima i prateće korisničke podrške do isporuke na vrijeme.Kompanija je u potrazi za veletrgovcima i krajnjim kupcima.

CARGO PARTNER GmbH

cargo- partner je privatni informacijsko - logistički ponuđač sa širokim rasponom zračnih, pomorskih, kopnenih i logističkih usluga.

Sa više od trećine stoljeća stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji opskrbnog lanca, cargo- partner razvija usluge po mjeri za niz branši, kako bi stvorio konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta.

cargo-partner optimizira sve procese duž opskrbnog lanca kako bi osigurao dugoročni uspjeh za svoju kompaniju, klijente, svoje zaposlenike i branšu u cjelini. Kompanija je potrazi za novim klijentima.

DOKA gmbH

Doka je jedna od vodećih svjetskih kompanija u razvoju, proizvodnji i prodaji tehnologije oplata za sve oblasti građevinarstva. Kompanija je zainteresovana da pronađe dobavljače u BiH, koji se bave zavarivanjem aluminijuma, zavarivanjem čelika, proizvodnjom podupirača, proizvodnjom lijevanih dijelova, proizvodnjom kovanih dijelova. Kompanija je u potrazi za dobavljačima.

MEMA IMPORT - EXPORT GmbH


Trguju finalnim proizvodima ili komponentama izrađenih od različitih vrsta metala ili metalnih legura. Po potrebi, nakon sječenja, varenja i mašinske obrade, mogu biti toplo cinkani ili obojeni. Svi proizvodi se izrađuju po tehničkim nacrtima naručioca i unaprijed definisanih materijala, u tehnologiji koja je certifikovana standardima zemlje naručioca. Respektabilan broj klijenata i realizovanih poslova garantuju posvećenost u zaštiti od zloupotreba patentnih prava.

Drvni asortiman se dijeli na:
  • Ogrjevno drvo
  • Građevinsko (žuta ploča za šalovanje)
  • Drvne elemente u industriji namještaja (police, kuhinjske radne ploče) i slično

Proizvodi i proizvođači su FSC certifikovani.

​​Svi proizvodi se obrađuju, pakuju i isporučuju po zahtjevu kupca. Veliku pažnju dajemo ekološkom porijeklu sirovine. Sam tehnološki proces se upravlja prema najvišim standardima zemalja uvoznica.

Kompanija traži dobavljače proizvođače iz sektora metala i drveta, koji su zainteresovani za isporuke na austrijsko tržište.

PFEIFER TIMBER GmbH

Pfeifer je vodeća kompanija u europskoj drvnoj industriji. U naših osam proizvodnih objekata u Austriji, Njemačkoj i Češkoj prakticiramo našu filozofiju. Strast prema drvetu – Strast prema našem radu sa drvom četinara.

U proizvodni program spadaju:
  • lijepljeno laminirani drvo i elementi
  • jednoslojni i troslojni paneli
  • oplate i oplatne grede
  • rezana građa, obrađene daske i letve
  • paletni blokovi
  • pelet i briketi

Kompanija traži kontakte sa trgovcima drvnih proizvoda, trgovcima građevinskog materijala, te drvoprerađivačkom industrijom.

POLYTECHNIK LUFT- UND FEUERUNGSTECHNIK GmbH

POLYTECHNIK je jedan od globalno vodećih ponuđača kada je u pitanju projektovanje i isporuka postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije iz biomase po sistemu ključ u ruke.

POLIYTECHNK nudi ova postrojenja za sagorijevanje biomase u rasponu snage od 300 kW do 30.000 kW po pojedinačnom kotlu. Postrojenja se mogu koristiti za grijanje, za generisanje procesne toplote kao i za proizvodnju električne energije ( od 200 kWel do 20.00 kWel) Novo uvršteno u program proizvodnje i isporuke su postrojenja za karbonizaciju kao i Poly-H.E.L.D tehnologija za sagorijevanje ( visoka efikasnost uz minimalne emisije bez dodatnog čišćenja dimnih gasova). Kompanija je u potrazi za krajnjim korisnicima odnosno potencijalnim investitorima.

UMDASCH STORE MAKERS LEIBNITZ GmbH

Umadasch store makers dizajniraju izvanredne svjetove iskustva za pronicljive kupce u maloprodajnom sektoru životnog stila, maloprodaji hrane i premium maloprodaji. Uključena su digitalna maloprodajna rješenja.

Kompanija traži dobavljače iz sektora obrade metala, koji mogu ponuditi kompletna rješenja za proizvode od čelika i inoxa, te iz drvoprerade (proizvođače kuhinja, stolari, proizvođači masivnog namještaja), koji bi trebali da posjeduju FSC i EUTR certifikate.

VUKMETALS – VUKADIN JOSIP


Aluminij je jedan od najsvestranijih i najrasprostranjenijih građevinskih materijala našeg vremena. Laki metal se koristi u širokom spektru proizvoda u industriji i privatnoj upotrebi. Sa sjedištem u Beču, vukmetals trguje aluminijumom u obliku žica za zavarivanje, zavarivačkih šipki, šipki i profila kao i žica za zaštitu od groma na europskom tržištu. Lojalnost, kvalitet i transparentnost kao i zadovoljstvo naših kupaca su nam na prvom mjestu!

Kompanija traži kontakte sa veletrgovcima metala, te sa kompanijama, koje se bave obradom aluminijuma.

Zainteresovane bh. kompanije za razgovore mogu se javiti putem e-maila sarajevo@advantageaustria.org . Sastanku je moguće prisustvovati samo zu prethodnu potvrdu ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade.

Arhiva