Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Western Balkan Business Forum


  Četvrtak, Juli 04. 2019

  09:00 h


Biznis forumu će se održati 4. jula u sklopu Samita Zapadnog Balkana u Poznanju.

Na nekoliko dana Poznanj će postati središte događaja značajnog za EU i Balkan. Prisustvovat će vladine delegacije, predstavnici građanskih organizacija i poslovni ljude iz 16 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Njemačke, Poljske, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

Ideja Samita je povezivanje Zapadnog Balkana sa zemljama Evropske unije kroz sinergiju svijeta politike, civilnog društva i biznisa.

Poljska agencija za investicije i trgovinu zajedno s Ministarstvom preduzetništva i tehnologije odgovorna je za organizaciju poslovnog dijela ovogodišnjeg samita. Ovogodišnji Biznis forum će se održati pod sloganom Growing Together koji naglašava da samo saradnja i održivi razvoj mogu osigurati dobrobit našim društvima u Evropi.

U sklopu Foruma održat će se brojne panel sesije, prezentacije poslovnih ljudi sa Zapadnog Balkana i iz Evropske unije na izložbenim štandovima te B2B razgovori. Preduzetnici će imati jedinstvenu priliku predstaviti svoju ponudu, dijeliti svoj know-how i prezentirati svoje uspjehe.

Biznis forum je prijedlog poljske strane za uspostavljanje trajnih odnosa i saradnje između predstavnika poslovnog svijeta u regionu. Fokus poslovnih razgovora tokom Foruma bit će na sljedećim sektorima: energetskom, digitalnom, prehrambenom i agrotehničkom. Događaj je svakako otvoren i za predstavnike ostalih sektora privrede.
 

Arhiva