Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Prezentacija sigurnosnih rješenja Fortinet i Bitdefender


  Četvrtak, Juli 07. 2022

  09:30 h


Tema informacione sigurnosti postaje sve aktuelnija i na ovdašnjem tržištu. Tome pogoduje sve raširenija pojava cyber kriminala kroz zloupotrebu korištenja kompjuterske tehnologije i informacionih sistema, a u svrhu izvršenja krivičnih djela, poput krađe, utaje, pronevjere, ili neovlaštenog pribavljanja podataka. Informaciona sigurnost bavi se zaštitom tajnosti, privatnosti, cjelovitosti i dostupnosti informacija, kako bi služila potrebama odgovarajućeg korisnika. Važna je jer od nje zavisi normalno funkcionisanje poslovnih organizacija, ali i javne uprave i institucija. Porastom cyber napada, raste i rizik od onemogućavanja korištenja infomacionih sistema, ali i nelegalnog sticanja koristi.

Baveći se proučavanjem sigurnosnih rješenja, kompanija IMTEC u svoj portfolio uvrstila je i sigurnosna rješenja za mrežnu i IT infrastrukturu. U saradnji s kompanijom Comtrade Distribution, IMTEC organizira javnu prezentaciju sigurnosnih rješenja kompanija Fortinet i Bitdefender, a svoje prisustvo na istoj možete potvrditi tako što ćete izvršiti OVDJE.

Radi se o globalnim liderima po pitanju NGFW (next generation firewall), koji omogućavaju najširi spektar funkcionalnosti: IPS/IDS, wireless controller, e-mail filtriranje, web filtriranje, kontrolu aplikacija, duboku inspekciju paketa, DLP, multi-factor autentikacija, SD-WAN, sandbox, DNS zaštitu, a sve što je potrebno za aktiviranje zaštitnih mehanizama je odgovarajuća FortiGuard licenca. Na našem eventu predstaviti ćemo Fortinet SD-WAN (software defined WAN) rješenje koje ova kompanija nudi. Karakteriše ga vrhunski nivo zaštite, jednostavno, centralizovano upravljanje sa cloud bazirane platforme, te veliki broj korisnih dodataka za održavanje komponenti informacionog sistema u dobroj formi. Pored standardno dobre osnovne anti-malware zaštite, Bitdefender tehnologije su bazirane na inovacijama. Prva machine learning zaštita, za prevenciju napada na infrastrukturu je predstavljena od strane Bitdefendera sad već davne 2009. godine. Prošle godine, predstavljanjem XDR (Extended Detection and Response) rješenja, Bitdefender je zaokružio svoju paletu rješenja za sigurnost IT infrastrukture.

Agendu i više informacija možete pročitati OVDJE.

Arhiva