Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Predstavnici UPFBiH i KULT-a o aktivnostima projekta "Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH"

Predstavnici UPFBiH i KULT-a o aktivnostima projekta
Predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH i Instituta za ravoj mladih KULT održali su sastanak s ciljem utvrđivanja daljih koraka na implementaciji zajedničkog projeka „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH".

U okviru inicijative „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u BiH" koju provodi ove dvije organizacije uz finansijsku podršku Evropske unije, kreiran je i dokument "Povelja o poštivanju ljudskih prava u poslovanju". Poveljom o poštivanju ljudskih prava u poslovanju, kompanije u BiH javno iskazuju svoju opredijeljenost za poštivanje i zaštitu ljudskih prava. U Povelji je istaknuto da se kompanije vode važećim propisima u BiH i odredbama najznačajnijih međunarodnih dokumenata u oblasti poštivanja i zaštite ljudskih prava, prvenstveno Vodećih načela o poslovanju i ljudskim pravima Ujedinjenih naroda.

Na sastanku je dogovoreno da će Udruženje poslodavaca FBiH, u skladu sa svojim projektnim obavezama i aktivnostima, nastaviti sa promocijom Povelje, a kako bi je potpisalo što veći broj poslodavaca te i na taj način pokazali svoju društvenu odgovornost.