Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Poziv bh. firmama: Forum za spajanje njemačkih kupaca sa dobavljačima


  Četvrtak, Oktobar 26. 2017

  09:00 h


U okviru njemačke inicijative za pronalaženje dobavljača u zemljama centralne i istočne Evrope, u Pragu će se 26. oktobra održati forum pod nazivom „4th CEE Procurement & Supply Forum".

Organizatori ovog foruma su njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME e.V) i njemačke vanjskotrgovinske komore (AHK) u zemljama učesnicama.

Učesnike očekuju brojna izlaganja, prezentacije i radionice o aktuelnim temama iz oblasti nabave, logistike, finansija i vanjske trgovine, a organizovat će se i B2B-razgovori zainteresovanih kompanija iz Njemačke s dobavljačima i proizvođačima iz Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja centralne i istočne Evrope, kako bi se razmotrile mogućnosti uspostavljanja saradnje. 
Njemačke firme traže prvenstveno dobavljače iz sektora automotivi, mašinogradnja i gradnja postrojenja iz kategorija: 

  • Obrada metala
  • Plastika / guma / elektronika
  • Ostalo 

Popunjavanjem prijavnog obrasca objavljenog na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH, firme iskazuju svoj interes za učestvovanje na „4. CEE Procurement & Supply Forumu".

Pristigle prijave će njemačke kompanije analizirati i ocijeniti, te pozvati na B2B-razgovore one kompanije iz BiH, koje su njima u ovom trenutku interesantne.  

Kotizacija za učešće na B2B-razgovorima iznosi 295 EUR. Troškove puta i smještaja snose sami učesnici.

Više informacija o ovoj inicijativi, njemačkim kupcima te uslovima učešća objavljeno je na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH. Rok za predaju obrasca je 25.08.2017. god.   


Arhiva