Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Online razgovor za sve koji posluju lokalno, a žele prodavati globalno


  Srijeda, Decembar 22. 2021

  18:00 h


eCommerce asocijacija u BiH, DHL International i Startup studio pozivaju sve koji posluju lokalno, a žele prodavati globalno da učestvuju u online razgovoru "Svijet je tvoje tržište" koji će se održati 22.12.2021. godine u 18 sati.

Ovo je sjajna prilika za startupe, ali i etablirane biznise da saznaju korisne informacije o eCommerce poslovanju od pripreme proizvoda, preko plaćanja, do pouzdane dostave do krajnjeg kupca.

Neka od pitanja na koja će  učesnice i učesnici razgovora dobiti odgovore su:
· Kako prodati, naplatiti i isporučiti svoje proizvode na globalnom tržištu?
· Koje važne informacije iz prakse treba znati o preduslovima za uspješnu internet prodaju?
· Kako postaviti siguran sistem naplate?
· Kakve troškove očekivati i kakve uštede možeš napraviti?
· Koje kriterije proizvod ili roba trebaju zadovoljiti?
· Kakva su iskustva lokalnih biznisa koji prodaju globalno?

Inicijativu za razgovor o ovoj važnoj temi je pokrenula prva eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini o čemu je Belma Ljuta-Agić.

"eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini je nastala iz potrebe da u doba procvata internetske trgovine okupimo sve sudionike digitalnog ekosistema radi zajedničkog unapređenja eCommerce tržišta. Kao prva ovakva asocijacija u BiH ciljevi su nam osnažiti i olakšati online poslovanje te poboljšati sve aspekte online trgovine a prekogranična prodaja je vrlo važan segment. BiH ima ogroman potencijal za plasiranja proizvoda u inozemstvo a tržište u regionu otvara bezbroj mogućnosti za naše online trgovce. Za sve startupe kao i etablirane biznise koji imaju takve aspiracije na ovom događaju ćemo ponuditi odgovore i rješenja iz prakse kako da što lakše, brže i efektnije plasiraju proizvode kako na regionalno tako i na globalno tržište", kazala je Ljuta-Agić.

Pored predstavnica i predstavnika eCommerce asocijacije u BiH, prisutni će imati priliku razgovariti i sa Edinom Emšom, generalnim direktorom DHL International d.o.o. Sarajevo, Mirsadom Beširevićem, menadžerom za razvoj biznisa u Startup studiju i Nejrom Nuhić, mladom preduzetnicom koja zajedno sa saradnicama stoji iza biznisa Werkstatt iz Sarajeva koji od 2019. godine aktivno razvija e-trgovinu.

Razgovor će se održati u prostorijama Startup studija u Sarajevu, a svi zainteresovani se događaju mogu pridružiti online, uz obaveznu prethodnu registraciju za događaj u zajednici lonac.pro, najkasnije na dan događaja 22.12. do 15 sati.

Arhiva