Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Nova članica UPFBiH - Latex d.o.o.

Nova članica UPFBiH - Latex d.o.o.
LATEX d.o.o. je osnovan 2001.godine kao privatno preduzeće sa sjedištem u Cazinu i osnovnom djelatnošću uvoz i distribucija medicinskog potrošnog materijala brenda Romed® iz Holandije.

Kao generalni zastupnik firme VAN OOSTVEEN MEDICAL iz Holandije koja postoji još od 1986. godine i bavi se  proizvodnjom  medicinskog potrošnog materijala kao i sterilnih resorbirajućih i neresorbirajućih hirurških materijala. Svi proizvodi su proizvedeni u skladu sa europskim i međunarodnim normama. U asortimanu možete naći razne proizvode koji se koriste u poljima medicine, stomatologije i industrije.

2013. godine proširuju asortiman sa programom higijene i papirne galanterije. S posebnom pažnjom prate da su svi proizvodi koje nudimo proizvedeni sa europskim i međunarodnim normama, tako da svi proizvodi proizvedeni u skladu sa ISO standardom i imaju na sebi CE znak, kao i zelenu tačku.

Svi proizvodi (Romed) koji su deklarisani kao medicinsko sredstvo imaju važeću Potvrdu o upisu u Registar medicinskih sredstava Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Više o kompaniji pročitajte OVDJE.