Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor


  Ponedjeljak, Decembar 30. 2019

  10:00 h


Dvodvnevna interaktivna radionica "EU grantovi - kako do bespovratnih sredstava za privatne firme i javni sektor" održat će se u Hotelu Hills u Sarajevu, 30. i 31. januara 2020. godine od 10:00 do 16:00 sati.

Na ovoj radionici učesnici će se upoznati sa širokim mogućnostima bespovratnog finansiranja iz različitih EU fondova uključujući i IPA III fond. EU grantovi su izuzetna prilika za BH male, srednje i velike privatne i javne firme, nevladine organizacije, univerzitete i javni sektor uključujući organe javne uprave na svim nivoima.

Na radionici će biti predstavljeni trenutni i budući otvoreni pozivi za dostavu projektnih prijedloga, način pisanja uspješnog projektnog prijedloga, primjeri uspješnih EU i IPA II projektnih prijedloga.

Također će biti predstavljene i različite mogućnosti pronalažnja i saradnje kroz partnerski odnos sa stranim nosiocima projekata što je posebno važno onima koji tek ulaze u EU projekte i nemaju kapaciteta da budu nosioci velikih projekta. Ovakvi partnerski odnosi omogućavaju manjim firmama i organizacijama da ponude svoje usluge i kapacitete vodećim evropskim konzorcijima koji provode multimilionske EU projekte.

Kroz interaktivan rad i networking u maloj grupi do 22 učesnika, svi učesnici će imati priliku da se konsultiraju sa predavačem o svojim konkretnim projektnim idejama i prijedlozima za koje su zainteresirani.

Više informacija potražite OVDJE.

Arhiva