Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Delegacija UPFBiH sa predsjednikom HDZ-a BiH

Delegacija UPFBiH sa predsjednikom HDZ-a BiH
Delegacija Udruženja poslodavaca FBiH, predsjednik Adnan Smailbegović, direktor Mladen Pandurević i vlasnik kompanije Violeta d.o.o. Petar Ćorluka održali su sastanak sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Razgovarano je o izazovima s kojima se poslodavci trenutno suočavaju zbog novonastalih okolnosti te preprekama koje je neophodno što prije otkloniti. Predstavnici Udruženja poslodavaca naglasili su da pomaci postoje, ali da ih je potrebno ubrzati kako bi se olakšalo svim privrednicima bržim i efikasnijim rješenjima.

Predstavnici poslodavaca također su podsjetili na dva zakonska prijedloga koja imaju za cilj reformirati, modernizirati i ubrzati ekonomski i privredni sektor, a koja su i dalje na čekanju u Parlamentu Federacije BiH.

Navedene mjere dovele bi do prijeko potrebnog rasterećenja u privrednom sektoru i omogućile poboljšanje i povećanje prihoda zaposlenika, naveli su predstavnici poslodavaca.

Čović je istaknuo kako je saradnja i zajedničko djelovanje privatnog sektora i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti prijeko potrebna i nužna na svim nivoima. Pojava pandemije zakočila je sve reformske procese i bilo je potrebno prilagoditi se takvim okolnostima, ali i nadomjestiti gubitke koji su uslijedili, dodao je Čović.

On je dao punu podršku i pomoć inicijativama i predlozima poslodavaca, te pozvao na zajedničko djelovanje kako bi reformske procese ubrzali i unijeli novu dinamiku u sljedećem razdoblju.