Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Besplatan webinar o primjeni BIM standarda


  Ponedjeljak, April 12. 2021

  10:00 h


U ponedjeljak 12. aprila s početkom u 10:00 sati, Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine u saradnji s Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i testiranje (ÚNMZ) organizuje besplatan webinar na temu "Primjena BIM-a u BiH – studija izvodljivosti i BIM standardi".

Učesnicima webinara bit će predstavljeni rezultati projekta "Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini" koji se realizuje uz finansijsku podršku UNDP-a, a na kojem su partneri ISBIH i ÚNMZ. Također, bosanskohercegovački stručnjaci u ovoj oblasti Gordana Broćeta, Naida Ademović i Mario Jurišić govorit će o studiji izvodljivosti primjene BIM-a u Bosni i Hercegovini, BIM standardima te primjeni BIM-a u praksi.

Webinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, studentima tehničkih fakulteta, te izvođačima građevinskih konstrukcija, menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama.

Prijavu za učešće na webinaru možete izvršiti OVDJE. Broj učesnika ograničen. Nakon izvršene prijave, izabrani učesnici će na e-mail dobiti link putem kojeg će moći pristupiti webinaru. Po završetku, svi učesnici će dobiti certifikat o prisustvu spomenutom webinaru.

webinar će biti organizovan u okviru UNDP Challenge Fund: Češka rješenja za projekt ciljeva održivog razvoja "Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini" koji implementira Češki ured za standarde, mjeriteljstvo i testiranje u saradnji s Institutom za standardizaciju BiH.

Arhiva