Udruženje poslodavaca Federacije BiH
Tel. +387 33 552 460
Fax. +387 33 552 461

Besplatan webinar: Online prodaja i marketing za mala i srednja poduzeća


  Srijeda, Juli 01. 2020

  11:00 h


Razvoj tehnologije unaprijedio je mogućnosti online trgovine i približio je svakom pojedincu. Kroz nekoliko klikova na mobilnom uređaju moguće je pretražiti online trgovine te kupiti traženi proizvod. Sve češće mala i srednja preduzeća prepoznaju značaj vlastitih online trgovina kojima se na jednostavan i brz način mogu približiti potencijalnim klijentima.

Tome je posljednjih mjeseci značajno doprinijela i globalna pandemija. Ovaj trend nije zaobišao nijedan privredni sektor zahtijevajući od svih preduzeća i organizacija brzo prilagođavanje na novonastalu situaciju i potrebu za digitalizacijom.

Tematici online trgovine, s naglaskom na izazove koje je malim i srednjim poduzećima donio protekli period, bit će posvećen besplatni webinar "Development of online business and sales for small and medium enterprises during and after the pandemic Covid-19" koji INTERA Tehnološki Park organizira u srijedu, 1.7. i četvrtak 2.7.2020. godine. Webinar će poseban fokus staviti na drvni, metalni i turistički sektor, a zaposlenici poduzeća iz ovih sektora dobit će uvid u razvoj poslovanja tokom i nakon globalne pandemije. Tokom webinara oni će imati priliku naučiti kako pokrenuti i voditi online prodaju, ali i kako promovirati proizvode i ponuditi ih kroz digitalne kanale.

Poseban naglasak će se staviti na promociju kroz alate digitalnog marketinga – Google, Facebook i Instagram oglašavanje, marketing na društvenim mrežama, SEO optimizaciju i e-mail marketing. Polaznici će naučiti kako pristupiti ciljnim skupinama, ali i kako vlastite zadatke provoditi kroz digitalne kanale što je posebno važno u vremenima kada se epidemiološke mjere provode u svim segmentima života pa tako i poslovanja.

Stečena znanja doprinijet će prilagodbi poslovnog modela poduzeća izazovima koje je sa sobom donijela globalna pandemija koja je ostavila snažan trag na poslovanju i razvoju preduzeća iz svih sektora pa ni drvni, metalni i turistički sektor nisu izuzetak.

Ovaj webinar se organizira u saradnji s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, a u ime njemačke vlade. Svojom podrškom GIZ je kroz projekt „Inovacija i digitalizacija u MSP u BiH", o kojem se više detalja može pronaći na www.b2bit.ba, omogućio da ovaj webinar bude besplatan za sve sudionike. Za sva eventualna pitanja svi zainteresirani mogu se obratiti timu INTERA TP-a na prijave@intera.ba.

Webinar se organizira u srijedu 1.7.2020. i četvrtak 2.7.2020, prijaviti se možete na linku.

Nakon prijave dobit ćete povratni email s dodatnim informacijama.

Arhiva